Over mij

ronald

Ronald Scheer is actief op verschillende vlakken in het onderwijs op MBO en HBO niveau. Daarnaast werkt hij samen met beroepsopleidingen van organisaties in het bedrijfsleven. Ronald werkt parttime bij het Lectoraat voor Robotica & Mechatronica van Fontys Engineering in Eindhoven. Hij is coach van verschillende succesvolle studententeams op het gebied van robotica, waaronder Team Rembrandts uit Eindhoven. Team Rembrandts werd in 2019 wereldkampioen in de First Robotics Competitie, tijdens het WK in Detroit, USA.

Daarnaast is Ronald showhost van enkele succesvolle podcastseries, zoals: 'Wij zijn Fontys', 'Fontys for Society' 'Toekomst van Onderwijs' Deze zijn o.a. te vinden op Spotify en iTunes. Ook maakt Ronald podcasts voor bedrijven intern.

Naast zijn werk bij Fontys publiceert Ronald over oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt. In dat kader geeft hij regelmatig lezingen en treedt hij op als dagvoorzitter op beurzen & conferenties. Ronald Scheer is afgestudeerd aan de faculteit der Toegepaste Onderwijskunde van de Universiteit Twente. Deze website Cursuspodcast.nl is totstand gekomen met een team van bloggers, radiomakers en praatjesmakers, onder eindverantwoordelijkheid van Ronald Scheer. Alles wordt door Ronald gepubliceerd op persoonlijke titel en valt niet onder een van de opdrachtgevers van Ronald Scheer.